Epsom soli gel

650,00 din.

• Razbija uporne masne naslage i smanjuje nivo kortizola, hormona koji skladišti salo i utiče na rad srca.
• Smanjuje oticanje nogu i zglobova
• Smanjuje oticanje proširenih vena na nogama
• Čisti lice od kancerogenih supstanci iz kozmetičkih proizvoda

View Detail

Opis

Epsom soli gel (gel za kupanje) se koristi kao konforni način za snažnu detoksikaciju organizma. Mnogi potencijalni korisnici epsom soli gela jednostavno nemaju vremena da se banjaju u kadi ili imaju tuš kabinu i uskraćeni su za blagodeti epsom kupki, ali mogu da koriste Epsom soli gel.

Gel za kupanje spada u najkonfornije varijante apliciranja sulfatnih jona. Korisnici koji imaju sve manje vremena da posvete sebi sada su u prilici da odmah nakon tuširanja toplom vodom nanesu epsom soli gel na ugrejano telo. Utrljavanje i umasiravanje kombinovano sa limfnom masažom može znatno da detoksikuje naš organizam za vrlo kratko vreme i čak prevaziđe efekte balneoloških kupki.

Za detoksikaciju od:
• Rentgenskih zračenja delova tela
• Mamografije
• Antiperspiranata
• Dezodoransa, farbi za kosu
• Sprejeva, osveživača prostorija
• Nikotina, smoga, polena
• Herbicida iz hrane

SASTAV:
Epsom soli (100% prirodni mineral magnezijum sulfat), cink sulfat, natrijum benzoat, prirodni hidrofilni koloidi, eterična ulja mente i eukaliptusa, prečišćena voda.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI
Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara. Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju. Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara koji u terapiji koriste magnezijum hlorid.

Upotreba

Uputstvo za upotrebu epsom soli gela
Nakon radioaktivnog zračenja delova tela (prelomi, mamografija, snimanje zuba i sl.) u cilju sprečavanja radioaktivnih materijala da se stacioniraju i migriraju u telu možete pomoći vašem telu da se detoksikuje izlučivanjem produkata kontaminacije jer je naša koža glavni organ za eliminaciju toksina. Osim terapijskih kupanja u epsom solima u prilici smo da koristimo i konforniju varijantu pomoću epsom soli gela.

Natopite gel u navlažen sunđer i utrljavajte na oprano ugrejano telo 5 do 15 minuta. Telo će odmah kao kod balneoloških kupki upijati jone magnezijum sulfata. Isperite telo toplom vodom i osušite frotirom.

Ako želite da se detoksikujete od: izloženosti teškim metalima, ugljenikovim jedinjenjima (ugljen monoksid, smog), insekticida, pesticida, herbicida iz hrane, sprejeva, dezodoransa, antiperspiranata, ako ste izloženi niskim nivoima elektromagnetnog i jonizujućeg zračenja možete povremeno koristiti ove načine detoksikacije u cilju prevencije organizma od kontaminacije. Dok utrljavate gel u zagrejano telo možete u gutljajima piti tople čajeve ili alkalizovati svoje telo pijenjem u gutljajima rastvora ½ kašičice sode bikarbone u čaši tople vode.Vaša iskustva će sigurno biti prijatna.

Detaljnije

Epsom soli – balneološke kupke
Sipanjem epsom soli u toplu vodu vi ste zapravo napravili termomineralnu kupku i možete koristiti njena termička, mineralna, inhalatorna i mehanička dejstva. Takva voda brzo prolazi kroz kožu noseći minerale koji se deponuju u epidermalnom sloju kože. Organizam će te minerale resorbovati (upiti) iz epidermalnog sloja za 24 sata. Inhalacija takvih termo kupki višestruko nadmašuje perkutanu apsorpciju što bi trebalo da koriste ljudi sa bolesnim plućima.

Mehanizmi delovanja ovih termomineralnih kupki se u vidu nadražaja prenose neurohumoralnim putem na organe i sisteme u telu stvarajući acetilhonin, histamin, serotonin i druge bioaktivne materije koje su nam neophodne. Epsom kupka ima specijalne, stimulativne efekte i na mezenhim (vezivno tkivo). Sumpor koji se tu nalazi u vidu sulfatnih jona slabi alergijsku reakciju, a ima i keratolitičko delovanje na koži, što veoma dobro znaju i koriste profesionalni kozmetičari.

Nedostatak sumpora i magnezijuma može uzrokovati promene na noktima, kvalitetu kose, kože i hrskavici što je osnova degenerativnog reumatizma. Metabolički efekti ovakvih kupki snižavaju nivo urične kiseline kod gihta, obaraju nivoe glukoze u krvi, ublažavaju toksične promene jetre a kod trovanja teškim metalima oslobađaju osmotskim delovanjem organizam od otrova- kroz mokraću i znoj.

Efekti svake balneoterapije se baziraju na hemijskom, termičkom i mineralnom sastavu voda. Epsom soli su milenijumima unazad bile u jezerima, banjama koje mi nismo mogli koristiti ali smo sada u prilici da od tih prirodnih minerala bez poteškoća pravimo željene mineralne koncentracije čak i sa udarnim dozama.

Iznalaženjem adekvatnog odnosa između doze prirodnih faktora i opšte reaktivnosti našeg organizma mi možemo poboljšati obim pokreta u zglobovima, smanjenje spazma, psihofizičko opuštanje i relaksaciju, smanjenje bolova i poboljšanje cirkulacije.

Nakon tretmana (5 do 15 minuta) samo isperite telo bez šamponiranja.