Epsom Soli

 

RSD 580.00

Očistite organizam od toksina izazvanih pesticidima u hrani, rentgena,
antiperspiranata, lekova. Detoksikujte lice, telo i rešite se hemoroida, oticanja zglobova i reume, poboljšajte koncentraciju i san.
Obezbedite Vašem organizmu više energije i svežine.

Epsom soli kupke su pogodne za trudnice sa otečenim nogama, a mogu se praviti i kupke za malu decu.

Možete ispirati nos, ublažiti tegobe kod prehlade, upale sinusa, grla, i koristiti ga za inhalaciju.
Svojim alkalnim dejstvom pomažu kod reume i artritisa i izvlače otrove iz organizma jer epsom soli aktiviraju proces reverzne osmoze i kroz nju uklanjaju toksine iz tela.

Kategorija:

Opis

Kancerogene supstance i supstance koje ometaju rad hormona često se nalaze i u maskarama, senkama, ruževima za usne, ajlajnerima… Ako želite da detoksikujete lice, natopite obilato vunenu rukavicu toplim rastvorom epsom soli i izvorske vode i držite na licu što duže. Otečeno lice usled neprospavanih noći ili sporijeg metabolizma možete ovim hipertoničnim tretmanima znatno osloboditi od nagomilanih ustajalih tečnosti. Poželjni su i blagi, kružni pokreti koji bi pospešili limfnu cirkulaciju. Tim postupcima umanjujete rizik da neki nepoželjni okidač proradi.

Epsom i zračenje

U kadu sa toplom vodom sipajte pola šolje epsom soli i jednu šolju sode bikarbone. Ova kupka sprečava posledice zračenja od: rentgena, lečenja raka zračenjem, zračenja ekrana, mobilnog telefona , elektromagnetnog atmosferskog smoga (antene, repetitori…).

Ostale primene epsom soli

Udisanje (inhalacija ) isparenja epsom soli rastvorenih u vreloj izvorskoj vodi pomaže astmatičarima (kod teških napada se daje intravenski jer smanjuje inflamaciju vazdušnih prolaza i olakšava normalan protok vazduha). Slana isparenja će olabaviti sluz u plućima i iskašljavanje će biti produktivnije.
Vodeni topli rastvor epsom soli može se privijanjem primeniti na artritične zglobove.Tako se smanjuje njihovo oticanje (hipertonično izvlačenje vode iz otoka) i ukočenost okolnih mišića tako da dolazi do značajnog olakšanja.
Intra venski ili intramuskularno se daje trudnicama u cilju sprečavanja prevremenog porođaja. Takođe se daje da se spreče grčevi tokom porođaja.
Mnogi ljudi kažu: nemam vremena da se kupam u kadi ili : navikao sam da se tuširam. Da vas podsetimo, bolje je odvojiti vreme za potapanje u kadi nego za čekanje u redu pred bolničkim šalterima, ali, i ohrabrićemo vas: čak i brčkanjem stopala u lavoru će minerali difundovati u ceo organizam za kratko vreme.

Napomena:

Magnezijum sulfat – Epsom so (Gorka so) je 100% prirodni mineral ali nije pogodan za jelo.
Izjava o odricanju odgovornosti
Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara. Proizvodi koji su pomenuti u ovom tekstu su namenjeni za opštu prevenciju i dokazano korisni za zdraviji i duži život.
Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju. Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara i fizioterapeuta koji koriste Epsom soli u terapijske svrhe.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara.
Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju.
Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara koji u terapiji koriste magnezijum hlorid.