Svima nam je potrebna kupka sa dozom gorke soli da pobedi masnu kosu, glomazni stomak i smežuranu kožu. Epsom soli su ponovo postale popularne kao jeftin i zdrav način za negu tela zahvaljujući Gvinet Paltrou, Viktoriji Bekam i El Makferson. Njihova saznanja o prednostima epsom kupki nisu sebično krile i mnoge dame iz vrha džetseta su prihvatile taj način nege tela i nisu se pokajale.
Kupanje u Epsom solima im pomaže da smanje zadržavanje vode u telu nakon filmskih i scenskih napora u sve zahtevnijim ulogama pred publikom i kamerma. To zna i Dženi Holidej, personalni trener koja preporučuje tri kupke nedeljno u rastvoru dve šolje gorke soli po kupki. Onda nije ni čudo što su Epsom soli postale popularne kod modela koji razmišljaju o bikiniju na vreme. Viktorija Bekam navodno uzima takve kupke da naglasi svoju figuru.
„Volim kupke gorkim solima jer detoksikuju, oživljavaju mišiće i osvežavaju kožu“- kaže Gvinet Paltrou. Trener Džejms Duigan koji radi sa El Makferson preporučuje četkanje tela da stimuliše kožu i otvori pore 20 minuta pre potapanja u epsom kupkama.
Mamurluk, glavobolja, umor i mučnina lakše će nestati nakon epsom kupki, isplivaće toksini i ublažiće bolove u mišićima.
Mala tajna za bujniju kosu:
Epsom soli će upiti višak masnoće iz kose ako dodate šaku soli u našamponiranu kosu. Utrljajte dobro epsom so i isperite normalno.
Epsom so preporučuju za veći volumen kose tako što se pomeša jedan deo balzama za kosu sa jednim delom epsom soli. Nanesite na kosu i ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite. Kosa će izgledati punije sa osećajem mekoće, a minerali će pomoći popravku i jačanje toplotom oštećenih krajeva.
Još jedna tajna njihovih pedikira:
Potapanje stopala u posudi sa toplom vodom i epsom kupkom ublažava bol stopala i sprečava pojavu modrica.
O našim zvezdama koje koriste naše soli vam ne možemo pisati jer nemamo odobrenje za to, ali mnoge od njih možete prepoznati po svežini kojom zrače.

http://www.elle.com/beauty/health-fitness/advice/a19179/gwyneth-paltrow-epsom-salt-bath/
http://www.instyle.co.uk/fitness-wellbeing/victoria-beckhams-got-a-5-bargain-beauty-secret-that-you-need-to-know-about
https://www.fightingfifty.co.uk/beauty/epsom-salts-the-celebrity-beauty-secret
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2367451/Granny-right-We-need-dose-Epsom-salts.html
https://www.mamamia.com.au/do-epsom-salts-help-you-lose-weight/

Close

Cart

No products in the cart.